Ridurile vă dau de gol bolile

251

Articole de la același autor

Schimbările care se produc pe fața oamenilor pot avertiza asupra problemelor de sănătate pe care le au aceștia, susțin cercetătorii de la Școala de Medicină Yale din Statele Unite.
Oamenii de știință au exa-minat 114 femei aflate la menopauză, cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani și au concluzionat că persoanele cu cele mai grave riduri aveau
cele mai slabe oase, scrie dailymail.co.uk.
Vă prezentăm, în rândurile de mai jos, câteva dintre legăturile făcute de experți, între schimbările ce se produc pe fața unei persoane și bolile de care suferă.
r Pleoapele ochilor căzute - afecțiuni posibile: paralizie facială, atac cerebral, cancer pulmonar. Se crede că paralizia facială apare din cauza unui virus, de obicei herpetic. Pleoapele căzute sunt mai rar un semn al cancerului de plămâni, iar simptomele care mai apar sunt dureri de umeri, slăbire a puterii în mâini și o senzație de gâdilare în palmă.
r Ochi injectați - afecțiuni posibile: alergie, inflamarea irisului, presiune arterială ridicată. Ochii roșii sunt asoci-ați cel mai des cu alergia.
r Nasul mărit - afecțiuni posibile: acnee rozacee, gigantism. Îngroșarea pielii din jurul nasului poate apărea în cazurile severe de acnee rozacee. Gigantismul (creșterea deformată) apare atunci când glanda pituitară produce prea mulți hormoni de creștere, stimulând dezvoltarea mușchilor, cartila-giilor și a oaselor.
r Înroșirea pielii - afecțiuni posibile: lupus, boli ale inimii, menopauză. Alături de dureri ale articulațiilor și oboseală, lupusul provoacă o iritație pe obraji și nas. Acesta este un efect al faptului că organismul atacă propriile țesuturi, inclusiv pielea, și este agravat de razele soarelui.
r Față umflată, pufoasă - afecțiuni posibile: hipotiroidie, oreion. Atunci când glanda tiroidă nu produce suficientă tiro-xină (care controlează nivelul de energie pe care organismul o consumă) metabolismul este încetinit. Acest lucru duce la îngrășare, inclusiv la nivelul feței. Alte simptome sunt oboseala, depresia și durerile musculare.
r Mâncărimi - afecțiuni posibile: eczeme, sarcină, sensibilitate la antibiotice. Pielea uscată și cu mâncărimi este un simptom cunoscut pentru eczeme. Acestea apar de obicei în zone cu pliuri ale pielii, cum ar fi în jurul ochilor și în zona urechilor. Însă și sar-cina poate provoca mâncărimi ale pielii, mai ales în ultima perioadă. De ase-menea, anumite medicamente pot provoca mâncărimi.
r Pete pe piele (la femei) - afecțiune posibilă: sindromul ovarelor polichistice. Sindromul ovarelor polichistice poate duce la probleme în a rămâne însărcinată, creșterea excesivă a părului sau acnee.
r Crăparea buzelor - afecțiuni posibile: anemie, diabet. Crăpăturile sau rănile la colțurile gurii pot fi semn de anemie, cauzată de deficiența de fier. Producția de celule roșii încetinește, ceea ce înseamnă că rănile care apar se vor vindeca mai greu. O altă boală posibilă este diabetul. Principalele simptome includ sete excesivă, nevoie frecventă la toaletă și oboseală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 15 Iunie 2011
Stire din Sănătate : De ce mor constănțenii
Pagina a fost generata in 1.6467 secunde