Riscul de infecții urinare crește la bărbații cu vârsta de peste 60 de ani

108
Riscul de infecții urinare crește la bărbații cu vârsta de peste 60 de ani - urinare-1662899833.jpg

Articole de la același autor

În ziua de azi, infecțiile urinare sunt destul de des întâlnite, motiv pentru care trebuie tratate la timp, pentru a evita complicațiile. Totuși, puțini cunosc complicațiile pe care le poate provoca. Cert este că fiecare infecție trebuie tratată în funcție de cauză. Infecțiile care pot apărea sunt următoarele: cistită (inflamație a vezicii urinare), prostatită (inflamație a prostatei), uretrită (inflamație a uretrei), infecții ale tractului urinar superior, care afectează rinichii și structurile ce elimină urina din aceștia și o transportă în vezica urinară, numite uretere.
 

Aceste infecții sunt: pielonefrită (infecția rinichilor) și abcesul renal. În acest caz, tractul urinar este steril, adică nu există microorganisme în el grație a trei factori fundamentali: pH-ul foarte acid, existența ureei, fluxul urinar continuu, care previne proliferarea microorganismelor. Orice modificare a acestor factori poate determina urcarea bacteriilor în tractul urinar, ducând la infecții. De exemplu, o obstrucție, fie de la o mărire a prostatei, fie de la o piatră, determină oprirea fluxului urinar continuu și înmulțirea excesivă a bacteriilor.
 

Organele genitale externe, în special cele ale femeilor, conțin bacterii de tipul Lactobacillus care produc acid lactic, bactericide și peroxid de hidrogen. Aceste substanțe ucid orice microorganism patogen care vrea să urce în tractul urinar. De obicei, bărbații nu au infecții urinare până la vârsta de 60 de ani, pentru că au uretra mai lungă, iar lichidul prostatic pe care îl secretă este acid și ucide bacteriile. Cu toate acestea, după 60 de ani, dimensiunea prostatei crește, iar riscul de infecție din cauza obstrucției tractului urinar se mărește



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3601 secunde