Rolul medicului de familie în menținerea sănătății pacienților

353
Rolul medicului de familie  în menținerea sănătății pacienților - rolulmediculuidefamilie-1400252653.jpg

Articole de la același autor

Conform contractului - cadru, medicina de familie reprezintă baza legăturii dintre pacient și sistemul de sănătate. Rolul medicilor de familie este să depisteze precoce afecțiunile grave și să îndrume pacienții către medicii specialiști pentru investigații și tratament. Tocmai de aceea, rolul medicului de familie este redefinit în fiecare an, odată cu marcarea Zilei internaționale a medicului de familie, între 19 și 20 mai.

"Rolul medicului de familie în menținerea unei societăți sănătoase este binecunoscut, însă trebuie ca toți reprezentanții sistemului de sănătate să îi și conștientizeze importanța. Sperăm ca autoritățile să își manifeste interesul pentru stimularea acestei ramuri medicale, pentru a nu mai pierde, anual, mii de cadre medicale care aleg să părăsească sistemul românesc", se arată într-un comunicat al Societății Naționale de Medicina Familiei.

"Tocmai pentru că medicii de familie sunt în «prima linie» când vine vorba despre relația cu pacientul, le revine și sarcina de a implementa cele mei noi instrumente care vizează pacientul: cardul de sănătate și dosarul electronic de sănătate. Pentru acesta din urmă, printr-un ordin al CNAS, 50 de medici de familie din Constanța au lucrat la implementarea primelor dosare de sănătate, urmând ca la finalul acestei luni, să primim și feed-back-ul. Așadar, medicina de familie reprezintă prima treaptă de eficientizare a sistemului de sănătate", susține Dragoș Poteleanu, președintele CJAS Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5362 secunde