România a înregistrat primul deces cauzat de gripă porcină

292
România a înregistrat primul deces cauzat de gripă porcină - 6148e8b84fe5fff8ef0a9791eb75d0e7.jpg
Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat, ieri, primul deces cauzat de virusul gripal AH1N1. Pacientul, un bărbat de 43 de ani, din localitatea Siret, județul Suceava, a murit pe 20 noiembrie, dar decesul nu a fost făcut public până ieri pentru că nu exista confirmarea infectării cu gripa nouă - a declarat dr. Adrian Streinu-Cercel. În cursul dimineții de ieri, specialiștii Institutului Cantacuzino au confirmat infectarea cu virusul gripal AH1N1 și faptul că i-a cauzat decesul.
Dr. Adrian Streinu-Cercel a arătat că bărbatul a fost internat, pe 15 noiembrie, în Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Municipal Rădăuți, având o simptomatologie virală moderată. "Evoluția rapidă nefavorabilă a pacientului s-a datorat afecțiunilor asociate pe care le avea, respectiv obezitate, diabet și hipertensiune arterială. Bolnavul a decedat, în urma unui stop cardio-respirator, în ambulanță, în timpul transferului către Spitalul de Boli Infecțioase Iași", a afirmat specialistul.
În prezent, în spitalul din Iași mai sunt internați alți zece pacienți care prezintă forme severe de boală, iar cinci dintre ei sunt ventilați mecanic. Potrivit reprezentantului ministerului, cazurile provin din județele arondate centrului universitar Iași.
În țara noastră au fost confirmate, până acum, 1.966 de cazuri - dintre acestea, 29 în județul Constanța, dar toate cu forme ușoare ale bolii, potrivit dr. Mihaela Dinisov, director adjunct Direcția de Sănătate Publică.
"Singura metodă eficientă de protecție este vaccinarea" - a subliniat dr. Adrian Streinu-Cercel, anunțând de asemenea că au fost stabilite categoriile de risc ce vor fi vaccinate cu dozele produse la Institutul Cantacuzino. Este vorba de 70% din personalul medical, 500.000 de studenți și tot pe atâția elevi și 200.000 de persoane din armată și forțele de ordine publică. Vaccinarea începe pe 26 noiembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
Stire din Sănătate : Spirometria - metodă pentru depistarea BPOC
Pagina a fost generata in 1.834 secunde