Românii mănâncă mult, prost și sunt stresați!

93
Anul acesta, se desfășoară cel mai amplu studiu asupra prevalenței bolilor de nutriție și diabet din România, care va arăta cât de mulți români suferă într-adevăr de aceste dezechilibre metabolice și care sunt soluțiile în acest sens. Demararea proiectului va începe la sfârșitul acestei luni, iar rezultatele vor fi făcute publice abia la anul, în luna mai. 

"Mâncăm mult mai prost! Mâncăm alimente frumoase, frumos ambalate, dar mâncăm mult mai prost, mult mai nesănătos. E posibil să mâncăm și mult mai mult. Lumea e foarte stresată. Dormind mai puțin, mănânci în timpul nopții, dormind puțin în timpul nopții, apar tulburări hormonale extreme care cresc și apetitul, care favorizează creșterea în greutate, sunt toate înlănțuite. În momentul în care ne vom liniști, ne vom putea regla raportul alimentelor", susține dr. Maria Moța, președintele Societății române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Studiul Național privind Prevalența Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezității, Dislipidemiei, Hiperuricemiei și Bolii Cronice de Rinichi este inițiat de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și Societatea Română de Nefrologie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3346 secunde