Roșiile luptă cu bolile de inimă
Oamenii de știință au descoperit recent că un ingredient activ care se găsește în roșii poate lupta cu bolile de inimă. Potrivit cercetătorilor de la Cambridge University, ingredientul activ, denumit licopen, reduce oxidarea grăsimilor, păzind astfel inima de boli. Experții au realizat teste preliminare pe 150 de persoane care suferă de afecțiuni cardiace, iar rezultatul a fost vizibil după opt săptămâni, căci grăsimile au fost reduse.
Potrivit specialiștilor, licopenul este un antioxidant conținut de pielița roșiilor, care dă acestora și culoarea caracteristică. Ingerat în mod natural, licopenul este greu absorbit în organism. El va fi conținut într-un supliment alimentar care urmează să fie lansat pe piață, a relatat BBC.
Potrivit specialiștilor, licopenul este un antioxidant conținut de pielița roșiilor, care dă acestora și culoarea caracteristică. Ingerat în mod natural, licopenul este greu absorbit în organism. El va fi conținut într-un supliment alimentar care urmează să fie lansat pe piață, a relatat BBC.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Vineri, 05 Iunie 2009
Vineri, 05 Iunie 2009
Joi, 04 Iunie 2009
Miercuri, 03 Iunie 2009
Miercuri, 03 Iunie 2009
Marţi, 02 Iunie 2009