RUJEOLA mai face o VICTIMĂ! O fată de nouă ani A MURIT în spital

680
1
RUJEOLA mai face o VICTIMĂ! O fată de nouă ani A MURIT în spital - copil-1493703737.jpg

Articole recomandate

O fată de nouă ani din Județul, bolnavă de rujeolă, a murit. Copila nu era vaccinată și fusese internată în ultimele două săptămâni la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, din cauza unei insuficiențe respiratorii. Acesta este cel de-al 24-lea caz de deces înregistrat în România, de la începutul epidemiei de rujeolă.


Cele mai multe victime au fost în județul Timiș. La sfârșitul lunii trecute, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a dat asigurări că 115.000 de doze de vaccin vor ajunge în țară până pe 10 mai.

News.ro a anunțat, că în plină epidemie de rujeolă, care afectează România din septembrie 2016 și care a totalizat, până în 31 martie, 4.025 de cazuri, dintre care 24 decese, stocurile de vaccin vor fi epuizate, cel mai târziu, la sfârșitul lunii aprilie.

Deja, în februarie, zece direcții județene de sănătate publică nu mai aveau nicio doză, iar în Ilfov nu mai era vaccin nici în cabinetele medicilor de familie, potrivit datelor centralizate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

La sfârșitul lunii februarie, pe lângă problemele cu vaccinul împotriva hepatitei B, cu vaccinul hexavalent și cu vaccinul tetravalent, era semnalată și lipsa vaccinului ROR, utilizat împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei, potrivit reprezentanților CNSCBT.



Comentează știrea

unul
2 mai 2017
opinie

Virusul este o tulpina noua importata din Africa, de care vaccinul nu protejeaza. Iar dezinformati. Pana nu se face o ancheta epidemiologica REALA cu rezultate facute publice in modul cel mai transparent cu putinta, nu mai aveti nici o credibilitate pe acest subiect.

Pagina a fost generata in 1.8727 secunde