Salvați Copiii a donat echipamente medicale în valoare de 185.000 de euro

243
Salvați Copiii a donat echipamente medicale în valoare de 185.000 de euro - salvaticopiii4-1476878220.jpg

Articole de la același autor

"Salvați Copiii" a donat, astăzi, secției de neonatologie din cadrul Spitalului Clinic "Doctor Ioan Cantacuzino" din București un ventilator de suport respirator în valoare de 27.000 de euro, indispensabil supraviețuirii copiilor născuți prematur. Această acțiune face parte dintr-o serie de 30 de dotări pe care Salvați Copiii le va face până la finalul anului, în întreaga țară.


"Maternitatea Cantacuzino este prima unitate medicală dotată de Salvați Copiii, în 2012, în cadrul programului nostru de reducere a mortalității infantile. Ne bucurăm că avem din nou ocazia să contribuim la un act medical de calitate și să ajutăm cât mai mulți nou-născuți să aibă un start bun în viață", a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.


Din 2012 până în prezent Salvați Copiii a donat Maternității Cantacuzino echipamente medicale performante în valoare de peste 185.000 de euro, ajutând astfel sute de copii născuți în cadrul acestui spital să supraviețuiască. În total, în 9 spitale din București (Maternitatea Filantropia, Maternitatea Giulești, Maternitatea Bucur, Maternitatea Polizu, Maternitatea Pantelimon, Maternitatea CF2, Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, Maternitatea Ilfov, Maternitatea Cantacuzino) Salvați Copiii România a investit 376.000 de euro, achiziționând echipamente medicale de ultimă generație: incubatoare de terapie intensivă, mese de resuscitare, monitoare de funcții vitale, aparate de suport respirator și multe altele, necesare îngrijirii nou-născuților prematuri.


"În ultimii patru ani, am primit mai multe echipamente medicale performante de la Salvați Copiii. Ventilatorul primit astăzi ne va ajuta să salvăm cât mai mulți bebeluși născuți înainte de termen care suferă la naștere de afecțiuni respiratorii. Acest aparat este indispensabil, atât pentru copii, cât și pentru cadrele medicale care le oferă acestora îngrijiri. De multe ori, un aparat poate face diferența între viață și moarte, motiv pentru care suntem recunoscători Organizației Salvați Copiii pentru donația făcută", a declarat Dr. Adrian Crăciun, Șef Secție Neonatologie, Spitalul Clinic "Doctor Ioan Cantacuzino".


Pe lângă dotarea cu echipamente medicale, Salvați Copiii a susținut, începând din 2013, în parteneriat cu Maternitatea Cantacuzino, organizarea a patru programe de formare specializată a medicilor și a personalului, pentru îngrijirea optimă a gravidelor și nou-născuților, la care au participat peste 200 de medici, moașe și asistente din sudul țării.


Efortul Organizației Salvați Copiii de a spijini maternitățile în a asigura tratament medical adecvat și imediat copiilor născuți prematur este consistent, iar progresul este vizibil: în șase ani, rata mortalității infantile a scăzut, dar a rămas în continuare una care plasează România pe primul loc din Uniunea Europeană.


Astfel, în 2010, la startul programului Salvați Copiii de reducere a mortalității infantile, România înregistra o rată a mortalității infantile de 10,6 la mia de copii născuți vii. În doar 5 ani, țara noastră a coborât până la o rată de de 8 la 1000 de nou-născuți vii, în 2015. 


În 2016, Salvați Copiii România va investi peste 490.000 de euro în dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți din Arad, Timișoara, Pitești, Brașov, București (Maternitatea Cantacuzino, Maternitatea Bucur, Maternitatea Pantelimon, Maternitatea Giulești, Spitalul Clinic CF2), Reșița, Oravița, Mangalia, Craiova, Focșani, Hațeg, Slobozia, Iași, Pașcani, Târgu Mureș, Roman, Târgu Neamț, Vaslui, Dorohoi, Călărași, Giurgiu, Tulcea și Teleorman, ridicând numărul maternităților sprijinite la 67.
Până acum, 24.000 de nou-născuți au primit o șansă la viață, pentru că au primit asistență medicală adecvată, în urma eforturilor de dotare a maternităților. Cei care doresc să susțină programul Salvați Copiii de reducere a mortalității infantile în România o pot face cu un SMS lunar la 8844 cu textul "SALVEZ", în valoare de 2 Euro.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5386 secunde