X

Sănătate din natură - Rădăcina de nalbă, eficientă în caz de tuse

677
Sănătate din natură - Rădăcina de nalbă, eficientă în caz de tuse - nalba1-1633696459.jpg

Articole de la același autor

Știați că rădăcina de nalbă este utilizată în medicina naturistă pentru tuse, iritații ale pielii și probleme digestive? În prezent, extractele sale sunt folosite pentru a face siropuri pentru tuse și produse pentru piele. Totuși, se pare că rădăcina de nalbă are și alte utilizări medicinale datorită proprietăților sale. Cu toate acestea, deocamdată, nu există dovezi solide cu privire la beneficiile sale pentru sănătate, deoarece studiile științifice sunt puține și neconcludente, precizează dozadesanatate.ro.

Prin urmare, deși oamenii folosesc rădăcina de nalbă ca supliment natural, nu este acceptată ca tratament de primă linie pentru boli. De asemenea, din cauza posibilelor sale efecte secundare și interacțiuni, este recomandat să consultați un medic înainte de a folosi rădăcina de nalbă. Proprietățile medicinale ale rădăcinii de nalbă sunt date de conținutul său de mucilagiu. Acesta este o substanță vegetală gelatinoasă, asemănătoare unei seve, care este utilizată ca agent de îngroșare. De fapt, dulciurile pe care le numim marshmallow au primit acest nume deoarece, inițial, producătorii foloseau această rădăcină. În zilele noastre, nu se mai folosește această plantă, ci zahăr și gelatină.

Revenind la nalbă, mucilagiile din rădăcina de nalbă au activitate antioxidantă, iar dovezile sugerează faptul că ajută la calmarea pielii iritate și la ameliorarea problemelor digestive. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5475 secunde