Sângerarea nazală la copii este foarte rar motiv de panică

217
Sângerarea nazală la copii este foarte rar motiv de panică - fondsangerarinazalecopii-1633355813.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, sângerările nazale, cunoscute şi sub denumirea de epistaxis, sunt cauzate de un vas de sânge spart. La cei mici, sângerarea apare în partea din faţă a nasului, adică în apropierea nărilor. De ce? Pentru că în această zonă sunt multe vase de sânge foarte mici, care pot fi afectate cu uşurinţă.



În momentul în care părinţii observă că micuţilor le curge sânge din nas au tendinţa de a intra în panică. Sfatul medicilor este de a nu se speria, însă, pentru că nu este cazul. Potrivit dr. Iulia Diaconu, există o mulţime de recomandări care nu ajută întotdeauna la oprirea sângerărilor nazale, dar există şi soluţii uşoare şi eficiente. Aceasta spune că sângerarea nazală la copii este frecventă, dar poate fi şi înfricoşătoare din cauza imaginii sângelui ţâşnind din nas. Totuși, nu reprezintă nici un pericol şi poate fi oprită cu uşurinţă. Cel mai important lucru este să vă păstraţi calmul şi să urmaţi câteva recomandări simple. „În mod normal, sângerarea se va opri într-un timp foarte scurt, doar în unele cazuri mai puţin frecvente trebuie să solicitaţi ajutor medical. Cea mai frecventă cauză a sângerărilor nazale la copii este ruperea unuia dintre vasele de sânge mici din nas, ceea ce provoacă fluxul de sânge cunoscut sub numele de epistaxis. Există diverse motive pentru care apar aceste rupturi, inclusiv scobitul nasului, răceală sau alergie, un mediu uscat, o leziune sau o lovitură anterioară etc. Dacă sângerările nazale la copii apar foarte des, capilarele din interiorul nasului pot fi iritate sau este posibil să nu se fi vindecat bine după o ruptură anterioară. În aceste cazuri, medicul poate căuta o soluţie durabilă”, a explicat specialistul.

De asemenea, sunteţi sfătuiţi să solicitaţi ajutor medical dacă sângerarea este rezultatul unei lovituri externe la nivelul nasului sau al capului. În cazuri rare, copilul poate avea o problemă de coagulare a sângelui care ar trebui tratată de urgenţă. O procedură foarte simplă este suficientă pentru a opri sângerarea nazală la copii. Aceasta se referă la apucarea unui şerveţel sau a unui prosop, după care se ciupeşte nasul în zona moale de sub sept. Continuaţi să exercitaţi presiune şi înclinaţi capul copilului înainte. După zece minute, opriţi procedeul, dar nu o faceţi înainte pentru a vă asigura că rana se închide bine. Dacă nasul încă sângerează, faceţi acest lucru din nou timp de încă zece minute. Dacă totuşi continuă să sângereze, nu mai staţi pe gânduri şi mergeţi la medic.

Există, de asemenea, câteva mituri populare care nu sunt corecte şi de aceea vă vom avertiza cu privire la ceea ce nu ar trebui să faceţi. În primul rând, nu lăsaţi copilul să se întindă. Cel mai bine este să stea în picioare sau aşezat. Apoi, nu încercaţi să îi înclinaţi capul înapoi, deoarece acest lucru face ca sângele să se scurgă pe gât. Nu-l lăsaţi să se scobească în nas şi să bage obiecte în interior, cum ar fi ţesăturile, deoarece acestea pot agrava sângerarea în loc să o oprească. Astfel, pe lângă sângerare, copilul se poate simţi ameţit.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Care sunt cauzele sângerărilor nazale
Pagina a fost generata in 0.3819 secunde