"Școala de vară a pacienților cronici"

109

Articole de la același autor

Asociația Transplantaților din România în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia organizează în perioada 25 - 30 august 2014, "Școala de vară a pacienților cronici - ediția I".

La activitățile școlii vor participa peste 100 de pacienți cronici cu vârste diferite, din întreaga țară, cu transplant, aflați în program de dializă și pacienți aflați pe listele de așteptare pentru un transplant.

Scopul organizării acestei activități este îmbunătățirea vieții pacienților care au suferit un transplant în țară sau a celor care au nevoie de informații medicale, psihologice și nutriționale, în vederea pregătirii pentru un transplant.

Participarea este deschisă tuturor beneficiarilor de transplant de organe solide sau măduvă/celule, pentru pacienții înscriși pe listele de așteptare pentru transplant, dar și pentru pacienții care fac dializă.

Asociația Transplantaților din România (ATR) își propune ca prin proiectul "Școala de vara a pacienților cronici" să transmită participanților, și prin extensie pacienților din patologia vizată, ideea că sănătatea și păstrarea ei nu înseamnă numai intervenții chirurgicale, medicamente și accesarea a diferite alte servicii medicale, ci, foarte importante pentru păstrarea sănătății și inducerea unei stări de bine sunt și mișcarea, modul cum se hrănesc și echilibrul psihic.

Cele trei componente ale vieții trebuiesc învățate, experimentate și împărtășite cu alții, așa încât fiecare individ - în cazul acesta unul cu o insuficiență funcțională cronică de organ vital transplantat sau nu - să ajungă să-și găsească propria stare de echilibru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6912 secunde