ȘEF DE POST DIN POLIȚIA ROMÂNĂ, UCIS ÎN PROPRIUL BIROU! CRIMINALII, CONDAMNAȚI PE VIAȚĂ

1012
ȘEF DE POST DIN POLIȚIA ROMÂNĂ, UCIS ÎN PROPRIUL BIROU! CRIMINALII, CONDAMNAȚI PE VIAȚĂ - 7421162mediafaxfotoandreeaalexan-1528187134.jpg

Articole recomandate

Cei doi frați acuzați că l-au omorât pe șeful postului de Poliție din Vișeu de Jos, județul Maramureș, au fost condamnați la închisoare pe viață pentru crimă cu premeditare. Instanța a menținut, astfel, prima sentință dată la începutul anului de judecătorii Tribunalului Maramureș.


În februarie anul acesta, instanța de fond (Tribunalul Maramureș) i-a condamnat pe frații Ioan Aurelian și Ovidiu Marius Tomoiagă tot la închisoare pe viață pentru uciderea șefului de post din comuna Vișeu de Jos, Gheorghe Nistor (48 de ani).


Șeful de post Gheorghe Nistor a fost asasinat în propriul birou, în 4 ianuarie 2017, cu mai multe lovituri de cuțit. Frații Ioan și Ovidiu Tomoiagă au fost reținuți, în 6 ianuarie 2017, și trimiși în judecată pentru crimă. 


"Din probele administrate rezultă suspiciunea rezonabilă că în data de 21 decembrie 2016 victima Gheorghe Nistor, agent de poliție la Postul de Poliție Vișeu de Jos, s-a deplasat împreună cu doi agenți de poliție de la Postul de Poliție Leordina, înspre Judecătoria Vișeu de Sus, iar pe drum s-au deplasat și în Vișeu de Jos pentru a preda două citații, victima a coborât din mașină, apoi, după ce s-a întors, a fost urmărită de inculpații Ioan Aurelian Tomoiagă și Marius Ovidiu Tomoiagă, iar primul inculpat i-a adresat injurii și amenințări astfel că victima și un agent le-au întocmit și predat citații la postul de poliție – moment în care inculpatul Ioan Aurelian Tomoiagă i-a dat foc cu bricheta citației și a aruncat-o în mașina poliției, iar inculpatul Marius Ovidiu Tomoiagă l-a amenințat pe agentul de poliție", se arată în motivarea deciziei de arestare preventivă a Tribunalului Maramureș, notează adevarul.ro. 


În motivare se precizează că, în 4 ianuarie 2017, cei doi frați s-au deplasat în clădirea în care se află sediul Postului de Poliție Vișeu de Jos, aflat la mansardă, iar la parter se află sediul Primăriei Vișeu de Jos, au intrat în clădire fără a intra în vreun birou al Primăriei, s-au deplasat în biroul șefului de post Gheorghe Nistor, "căruia se presupune că i-au aplicat 3 lovituri cu un cuțit – una în zona cervicală și două în zona toracelui, în urma cărora victima a decedat ulterior, apoi au închis ușa biroului cu cheia și au părăsit clădirea prin partea din spate a acesteia". 


"Victima a fost găsită decedată în biroul ei în aceeași zi. Există, în consecință, indicii în sensul că cei doi inculpați au comis o infracțiune intenționată contra vieții. Tribunalul apreciază că inculpații au încercat să ascundă mijloace materiale de probă. Având în vedere faptul că, în speță, există suspiciunea rezonabilă că cei doi inculpați au comis o infracțiune intenționată contra vieții și întrucât raportat la natura, gravitatea presupuselor fapte dată de modalitatea în care se prezumă că au fost comise, aplicarea de multiple lovituri cu un cuțit, în zone vitale, asupra unui agent de poliție, în chiar sediul poliției, în timp ce la parterul clădirii se aflau multe persoane – ceea ce denotă o periculozitate deosebită a acestora, și la persoana inculpaților, lăsarea lor în libertate prezintă un pericol ridicat pentru ordinea publică", se arată în motivare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0985 secunde