Semnele alarmante în detecția celui mai frecvent cancer de piele

613
Semnele alarmante în detecția celui mai frecvent cancer de piele - semnedetectie-1469111370.jpg

Articole de la același autor

Dacă aveți o leziu-ne persistentă sau o leziune care crește silențios (fără durere sau mâncărime), dacă se află într-o zonă expusă la soare sau lumină, dacă arată ca un coș, nod, ulcerație sau este o pată negricioasă, care seamănă cu o aluniță, apărută după ce ai petrecut mult timp în aer liber, atunci este necesar să apelați la un specialist dermatolog.

Dacă unul sau mai multe semne sunt pozitive, consultul este vital, la fel și urmărirea evoluției, care se face non-traumatic, cu ajutorul testelor specifice dermatologice.

"Cancerul de piele se manifestă la vedere, dar foarte des este ignorat, multe persoane ajungând în cabinetul medicului dermatolog în faze avansate. Arsurile repetate, chiar dacă au fost în copilărie, cresc riscul de a dezvolta cancer de piele, pe durata vieții, iar monitorizarea sănătății pielii este extrem de importantă. Atenționăm pe toată lumea să pună în aplicare metodele de prevenție, să fie atentă la pielea lor și să meargă regulat la dermatolog pentru a-și păstra sănătatea", a declarat dr. Mihaela Leventer, specialist dermatolog. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4387 secunde