Sexul oral este mai periculos decât fumatul, provocând cancer la gât

846
Un virus transmis în timpul sexului oral este, mai nou, principala cauză de cancer la gât, la persoanele cu vârste sub 50 de ani. Oamenii de știință avertizează că virusul uman papiloma (HPV) transmis în timpul sexului neprotejat este de vină pentru creșterea îngrijorătoare a numărului de cazuri de cancer oral în ultimii zeci de ani. Doctorii au cerut chiar ca și băieții să se vaccineze împotriva HPV, întocmai ca și fetele, pentru a opri răspândirea bolii.
HPV este cel mai bine cunoscut ca fiind cauza a peste 70% din cazurile de cancer cervical. Din 2008, s-a demarat și un amplu program național de vaccinare a fetelor în școli. Însă părinții nu au privit cu ochi buni această campanie și au refuzat să-și lase copiii vaccinați, temându-se mai mult de efectele adverse ale injecției decât de riscul îmbolnăvirii de cancer.
Majoritatea tinerilor consideră sexul oral ca fiind mai puțin riscant în ce privește sănătatea și îl practică din ce în ce mai des. Însă studiile recente arată că cu cât este mai mare numărul partenerilor cu care fac sex, cu atât sunt mai mari riscurile de a se infecta. În plus, s-a dovedit că virusul este mai periculos chiar decât fumatul și consumul de alcool.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 22 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Nu toate leacurile băbești sunt bune!
Pagina a fost generata in 1.6276 secunde