Sfatul medicului - Evitați soarele la orele prânzului! Riscați un edem cerebral

743
Sfatul medicului - Evitați soarele la orele prânzului! Riscați un edem cerebral - edem-1624795906.jpg

Articole de la același autor

Medicii atenționează mereu populația că trebuie evitată expunerea prelungită la razele solare, întrucât temperaturile extreme pot afecta puternic starea de sănătate a oamenilor, mai ales dacă au boli preexistente. Potrivit dr. Mariana Avram, soarele poate provoca insolație, arsuri solare, dar și edem cerebral.

Specialiștii susțin că hipertermia poate duce la alterări ale sistemului nervos, la nivelul creierului, putând genera, astfel, un edem cerebral.

Din păcate, toate aceste lucruri pot afecta persoana care are diverse patologii și asta chiar pe termen lung. Este vorba despre cei care suferă, de exemplu, de hipertensiune arterială. Mai departe, hipertensiunea, împreună cu hipertermia, poate genera o problemă mai mare la nivelul sistemului nervos.

De asemenea, diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, prin cumul de comorbidități, pot accentua leziuni la nivelul sistemului nervos central. Așadar, mare atenție la insolație, care apare ca urmare a unui exces de radiații solare. În aceste condiții, creierul poate suferi și el, iar în situații grave, se poate ajunge la edem cerebral. De ce se întâmplă așa ceva? Pentru că organismul uman este conceput în așa fel încât, atunci când este expus la temperaturi suportabile sau la radiații solare puternice de scurtă durată, să își poată menține o temperatură optimă. Procesul prin care se asigură acest echilibru se numește termoreglare, transpirația fiind esențială.

Cert este că persoanele care suferă de insolație ajung să aibă o temperatură de până la 40,5 grade Celsius, iar în momentul în care nu mai transpiră, este un semn că organismul este deshidratat. În concluzie, hidratați-vă suficient, nu stați în soarele dogoritor la orele amiezii și vă veți simți bine.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.368 secunde