Sfaturi pentru a avea călcâie frumoase și catifelate

96
Sfaturi pentru a avea călcâie frumoase și catifelate - calcaie22-1631628720.jpg

Articole de la același autor

Foarte multe persoane se confruntă cu problema călcâielor aspre. Din cauza tălpii încălțămintei, pielea devine mai groasă și se formează straturi de piele aspre, astfel încât pielea din această zonă își pierde flexibilitatea, se rupe și se formează crăpături care pot uneori să sângereze și să facă dificilă cicatrizarea. Medicii spun că la persoanele obeze, ale căror picioare suportă o greutate în plus, se formează mai ușor astfel de zone aspre, mai ales în zona călcâielor și a tălpilor. Pielea care se îngroașă este formată din mai multe straturi de celule moarte. Pentru a evita această problemă, ideal este ca pielea din această zonă să fie îngrijită zilnic pentru a evita formarea crăpăturilor inestetice.

Când stratul este foarte gros și s-au format crăpături, este mai bine să recurgeți la un specialist care va răzui pielea moartă, eliminând straturile succesive. Rezultatul va fi o piele mai moale, iar crăpăturile vor putea fi tratate asemeni unor mici răni.

Cu toate acestea, este bine ca tratarea picioarelor crăpate acasă să se facă progresiv, răzuind cu pila sau o piatră abrazivă puțin câte puțin pielea moartă și apoi hidratând-o. Se poate folosi și un aparat electric de pedichiură. Dacă intervenția se va face cu blândețe și progresiv în fiecare zi, se va evita crăparea pielii. De asemenea, după ce a fost răzuit surplusul de piele, trebuie aplicată o cremă care să conțină acid salicilic, uree, vaselină și unt de cacao. Dacă se aplică zilnic, într-o săptămână călcâiele se repară și se elimină crăpăturile. Dacă aceste crăpături sunt mai adânci și s-au infectat, este necesar să se folosească o alifie care să conțină antibiotic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6451 secunde