Sfaturi pentru a vă menține sănătoși în zilele friguroase

378
Reprezentanții Ministerului Sănătății sfătuiesc populația ca în aceste zile, în care se înregistrează temperaturi extrem de scăzute, să evite deplasările în spații deschise. Dacă trebuie totuși să vă deplasați, protejați-vă corespunzător, cu mănuși și căciuli. De asemenea, asigurați-vă că cei mici sunt îmbrăcați gros. "Evitați situațiile în care copiii sunt lăsați să aștepte în mașini parcate, dar și deplasările pe distanțe lungi, în autovehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător", au mai spus reprezentanții ministerului de resort.
Persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, trebuie să evite ieșirile în aer liber și frecventarea locurilor aglomerate, care creează premisele decompensării.
Locuințele trebuie încălzite, dar evitați utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon. "Evitați, de asemenea, expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute, pentru a vă feri de degerături. În astfel de situații, este recomandată consultarea unui doctor, nu automedicația", se mai arată în comunicatul ministerului.
Alimentația trebuie să fie bogată în proteine, grăsimi nesaturate, pe care le găsiți în fructe și legume. Pe de altă parte, nu consumați băuturi alcoolice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Stire din Sănătate : Ritual pentru un somn odihnitor
Vineri, 18 Decembrie 2009
Stire din Sănătate : Sfaturi pentru o inimă sănătoasă
Joi, 17 Decembrie 2009
Stire din Sănătate : Bananele, izvor de sănătate
Pagina a fost generata in 1.6901 secunde