Sfaturi pentru hipertensivi

578
Pentru hipertensivi se recomandă să înlocuiască în dietă grăsimile animale cu grăsimi vegetale, adică uleiuri vegetale, cel mai indicat fiind uleiul presat la rece. Uleiurile de măsline, floarea soarelui sau soia protejează vasele de sânge de acțiunea colesterolului. De asemenea, se recomandă suplimentarea potasiului din surse naturale: cereale (făina integrală de grâu, tărâțele de grâu, fulgii de ovăz), fructe (caisele, stafidele, prunele, alunele, migdalele, bananele, curmalele), legume (pătrunjelul, spanacul, soia, cartofii, ciupercile) și drojdia de bere. Pentru reducerea tensiunii arteriale se recomandă și alimentele bogate în calciu: pătrunjelul, leurda, leușteanul, soia, smochinele, migdalele dulci. Acestea conțin mai mult calciu decât laptele, care este contraindicat (mai ales cel pasteurizat), pe lângă alte produse lactate, deoarece sunt bogate în grăsimi și sare.

Top articole din Sănătate

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2639 secunde