Sforăitul distruge relațiile între iubiți

305
Sforăitul distruge relațiile între iubiți - 33692f94268bd5f95c787c29a314fd1a.jpg
Persoanele care obișnuiesc să deranjeze somnul partenerului sunt în pericol de a-și distruge relația cu acesta. Cercetătorii arată că o persoană din 20 este nevoită să doarmă în altă cameră din cauză că "jumătatea" sa sforăie foarte tare sau se mișcă foarte mult atunci când doarme. A devenit așa o problemă încât una din patru femei a ajuns să refuze să mai doarmă cu partenerul ei.
De asemenea, relațiile suferă din cauza lipsei unei substanțe foarte importante, numită oxitocină, un hormon al dragostei care se dezvoltă atunci când cuplurile se simt bine în intimitate. Psihologul dr. Christian Jarrett precizează: "Atunci când decidem dacă să dormim împreună sau separat facem un compromis. Persistând în a dormi în același pat cu un partener care ne deranjează poate fi rău pentru relația noastră. Lipsa de somn este dăunătoare sănătății fizice și mentale".
Un studiu realizat recent de o companie de saltele arată că un sfert din femei îl învinovățesc pe partener pentru lipsa lor de odihnă. Doamnele intervievate au mai spus că, pentru a prinde un somn bun, sunt dispuse chiar să își petreacă noaptea în altă cameră. "Împărțirea patului este un moment cheie pentru cupluri căci se pot bucura de contactul fizic, mai ales dacă cei doi sunt ocupați în timpul zilei și petrec puțin timp împreună. Știm că atingerea este foarte importantă în relațiile umane. De asemenea, împărțirea patului are și o valoare simbolică. Atunci când dormim suntem cei mai vulnerabili și, dormind în același pat, ne demonstrăm, implicit, încrederea pentru celălalt. Experții vorbesc și despre importanța spontaneității în relațiile sexuale de lungă durată și, să recunoaștem, întâlnirile neplanificate au șanse mult mari atunci când partenerii sunt în același pat decât atunci când dorm în camere separate", a mai adăugat dr. Jarrett.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 28 Septembrie 2010
Stire din Sănătate : Alimente minune pentru inimile noastre
Pagina a fost generata in 1.6358 secunde