Sindromul Dravet, formă foarte rară de epilepsie

461
Sindromul Dravet, formă foarte rară de epilepsie - sindromdravet-1354462333.jpg
Sindromul Dravet este o formă foarte rară și incurabilă de epilepsie, fapt pentru care necesitatea unui ghid de diagnostic și tratament este absolut necesară. Deși în țară sunt diagnosticate doar 40 de astfel de cazuri, specialiștii avertizează că numărul celor nediagnosticați este mult mai mare. 

Din acest motiv, Asociația pentru Dravet și alte epilepsii rare, împreună cu alți 30 de medici de alte specializări, precum neurologie, pediatrie, medicină de familie, ortopedie sau kinetoterapie, au decis să înființeze o rețea de suport pentru bolnavii de Dravet și pentru familiile acestora, prin care să realizeze planul de preluare a pacientului și tratamentul acestuia. În plus, aceștia au pus în discuție chiar și construirea unei clinici Dravet, care să răspundă nevoilor riguroase de tratament a acestor bolnavi. 

Sindromul Dravet este o formă de epilepsie foarte rară, care se manifestă prin crize epileptice greu de controlat, dar și prin întârzieri în dezvoltare, tulburări ale mersului și echilibrului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Februarie 2012
Stire din Social : Medicament împotriva epilepsiei
Pagina a fost generata in 0.369 secunde