Sindromul picioarelor neliniștite, cauză a tulburărilor de somn

155
Sindromul picioarelor neliniștite, cauză a tulburărilor de somn - picioaresursadocro-1626376695.jpg

Articole de la același autor

Sindromul picioarelor neliniștite este o afecțiune neurologică, senzitivo-motorie, care afectează calitatea vieții prin oboseala generată de tulburările de somn. Specialiștii spun că acesta poate surveni secundar unor afecțiuni medicale sau fără o cauză anume. Sindromul picioarelor neliniștite se poate asocia frecvent cu tulburarea de mișcare periodică a picioarelor în somn.

Medicii consideră că sindromul picioarelor neliniștite este cauzat de un dezechilibru al dopaminei, unul dintre principalii neurotransmițătorii de la nivelul creierului. Statisticile arată că sindromul picioarelor neliniștite se transmite în familie, iar aproximativ 60% dintre persoanele care au boala au și un membru în familie care suferă de aceeași afecțiune. Deși oricine poate avea sindromul picioarelor neliniștite, boala este mai frecventă la adulții în vârstă și în cazul femeilor. Totodată, aproximativ 40% dintre femei experimentează temporar simptomele sindromului picioarelor neliniștite în timpul sarcinii.

De asemenea, există anumite boli, precum diabetul zaharat, deficitul de fier, artrita reumatoidă, insuficiența renală, care pot declanșa sindromul picioarelor neliniștite. Simptomele acestui sindrom pot varia de la ușoare la severe și pot apărea într-o perioadă în care pacientul este supus stresului. În cazurile severe simptomele se pot extinde și la nivelul brațelor. Principalele simptome sunt: disconfort la nivelul picioarelor și nevoia puternică de a mișca picioarele, prezența furnicăturilor, a senzației de mâncărime sau a unei senzații de crampe la nivelul membrelor inferioare pe timp de noapte, fenomen ce împiedică un somn odihnitor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4967 secunde