Dacă medicul v-a recomandat să reduceți consumul de zahăr ori să îl înlocuiți, siropul de arțar este un îndulcitor natural de mare folos. În plus, oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Acest sirop de arțar este un produs auriu, vâscos, dulce și aromat care se folosește la îndulcirea preparatelor culinare, ce ar putea fi comparat cu mierea sau alte siropuri dulci, cum este cazul siropurilor de fructe. În mod normal, se folosește în rețetele de cofetărie sau de patiserie, deși poate fi adăugat și în băuturi și produse lactate sau consumat pe pâine prăjită. Acesta este compus, în principal, din zaharoză și apă.
Din acest motiv, are un impact semnificativ asupra nivelului de glucoză din sânge. Trebuie să fiți atenți, deoarece s-a dovedit că aportul regulat de zaharuri simple crește riscul de a dezvolta patologii metabolice, cum ar fi diabetul de tip 2. În cazul acestui produs, la fiecare o sută de grame, vorbim de circa 265 kcal, 67% provenind din carbohidrați simpli. Este adevărat că zahărul alb are un indice glicemic mai mare, dar din punct de vedere practic, impactul ambelor alimente asupra organismului este similar. Nu faceți abuz pentru a asigura buna funcționare a metabolismului pe termen mediu! Totuși, trebuie să rețineți că siropul de arțar conține fitochimicale cu capacitate antioxidantă, iar aceste elemente neutralizează formarea radicalilor liberi și acumularea ulterioară a acestora în țesuturile corpului, așa cum a confirmat un studiu recent. Totuși, acest lucru nu este suficient pentru a compensa efectul zaharurilor libere