Situație alarmantă! Numărul bolnavilor de Alzheimer s-ar putea tripla

314
Situație alarmantă! Numărul bolnavilor de Alzheimer s-ar putea tripla - alzheimer-1474379179.jpg

Articole de la același autor

Peste 300.000 de români se luptă, în prezent, cu una dintre cele mai cumplite boli - demența, iar statisticile sunt sumbre. Potrivit Societății Române de Alzheimer, numărul persoanelor care suferă de demență s-ar putea tripla până în anul 2025. 


Cu prilejul marcării, pe 21 septembrie, a Zilei Mondiale de luptă împotriva Alzheimer, specialiștii trag un semnal de alarmă asupra acestei afecțiuni grave. 


"În România, demența nu este considerată o problemă majoră de sănătate publică, deși nu-mărul persoanelor suferinde a atins pragul de 300.000, perspectiva evoluției demo-grafice a populației conturând o situație alarmantă în viitoarele decenii. Societatea Română de Alzheimer continuă să fie pre-ocupată de stabilirea unui dialog cu factorii de decizie pentru găsirea celor mai bune modalități de abordare a problematicii demențelor și bolii Alzheimer", explică prof. dr. Cătălina Tudose, președintele Societății Române de Alzheimer. 


Ziua Mondială de luptă împotriva Alzheimer este marcată anual, scopul evenimentului fiind ca, printr-un efort comun, asociațiile și organizațiile din domeniu să reușească să crească gradul de conștientizare asupra demenței Alzheimer, dar și a demenței în general.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Decembrie 2015
Stire din Sănătate : Alcoolismul - boală a societății
Pagina a fost generata in 1.0898 secunde