Soarele nu este bun pentru acneici

379

Articole recomandate

Soarele face bine la acnee, spune un mit care circulă printre persoanele care suferă de acnee. În realitate, razele soarelui ajută doar în mică măsură pielea seboreică, spun specialiștii. Tot ei atrag atenția că persoanele cu ten seboreic și acnee trebuie să evite expunerile prelungite și iraționale la soare.
Statisticile medicale arată că în 60% dintre cazuri acneea se ameliorează pentru scurt timp după expunerea la soare, 20% dintre pacienți nu sesizează nicio diferență, iar restul observă chiar agravarea erupțiilor acneice.
Pentru a preveni agravarea problemelor, evitați expunerea prelungită la soare și protejați-vă zilnic pielea cu o cremă cu factor de protecție solară, pe a cărei etichetă există mențiunea "antiacneic".
Razele ultraviolete artificiale de la solar au același efect asupra pielii acneicilor.
În timpul verii, efectele nefavorabile ale soarelui sunt accentuate dacă sunt folosite cosmetice nepotrivite tipului de ten. Acneicii trebuie să evite produsele pe bază de alcool, pentru că ele produc o degresare exagerată a feței, ulterior cantitatea de sebum crescând.
Vara, soarele puternic, praful, căldura accentuează secreția de sebum la nivelul tenului, astfel încât fața capătă un aspect unsuros. Pentru a avea o piele curată, persoanele cu acnee pot să folosească săpunul sau gelul de curățare cel mult de două ori pe zi: dimineața și seara. În rest, dacă simt nevoia, se pot spăla cu apă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8185 secunde