Soia, alimentul minune. Ce spun specialiștii

94
Soia, alimentul minune. Ce spun specialiștii - soia-1555232353.jpg

Articole recomandate

Datorită proprietăților pe care le are, soia a devenit un aliment consumat de foarte multă lume. Specialiștii spun că în soia se găsesc o mulțime de grăsimi sănătoase, fibre și proteine. Alimentele care derivă din soia sunt substitute sănătoase pentru produsele de origine animală care conțin colesterol. De asemenea, soia este bogată în substanțe nutritive sănătoase, cum ar fi vitaminele din grupul B și acizi grași Omega 3. 


Ei spun că păstăile de soia, folosite pentru obținerea unor delicatese gustate mai ales de asiatici, tofu sau lapte de soia, au puternice proprietăți anti-cancer, arată un nou studiu.


De asemenea, specialiștii au descoperit, în contextul testelor de laborator, că peptidele rămase după ce s-a extras din plantă uleiul care intră în compoziția produsului menționat au capacitatea de a opri evoluția cancerului de colon, plămâni și ficat. 


Se pare că acestea au un puternic efect inhibitor atunci când se găsesc în concentrații mari. În cadrul testelor, peptidele au oprit evoluția cancerului de colon în proporție de 73%, în cazul cancerului de ficat evoluția fiind stopată cu 70%, ceea ce este cu adevărat miraculos. Efectul s-a înregistrat și în cazul cancerului pulmonar, a cărui progresie a fost inhibată cu 68%. Conform altor studii același efect se poate obține și cu un compus aflat în pielița strugurilor de culoare închisă, resveratrolul, mai ales în cazul cancerului mamar, acționându-se asupra hormonului numit estrogen. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8867 secunde