Spălați-vă mâinile și evitați apariția bolilor!

162
Spălați-vă mâinile și evitați apariția bolilor! - maini1-1534148257.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, infecțiile nozocomiale apar în timpul tratamentului

în spital sau altă unitate medicală, fără a fi prezente sau incubate în momentul internării. Dar ce declanșează, în general, bolille? Medicii sunt de părere că și deficiențele în igiena prestării actului medical, incluzând igiena mâinii, sunt una dintre cauzele implicate major în geneza infecțiilor nozocomiale.

"Igiena personală a pacienților, parte a igienei în populația generală este, de asemenea, implicată în apariția infecțiilor din spitale.

Infecțiile nozocomiale reprezintă o amenințare serioasă, globală pentru sănătatea publică. Paradoxul este că un fenomen ce induce suferințe și costuri enorme în sistemele de sănătate depinde de gesturi elementare și puțin costisitoare de igienă", a declarat dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătății.

Cel mai corect mod de a va spăla pe mâini este să folosiți din abundență apă și săpun, insistând asupra porțiunilor dintre degete și curățând și zona de sub unghii. Timpul pe care trebuie să îl petreceți spălându-vă mâinile este de 15-20 de secunde minimum. La final, clătiți-vă bine și uscați mâinile cu un prosop curat sau cu un șervețel de hârtie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 11 August 2018
Stire din Sănătate : Nu uitați de examenul ginecologic anual!
Pagina a fost generata in 1.6943 secunde