Spălătoria Spitalului Județean avea mașini de spălat "surpriză"

722
Serviciul de spălătorie al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a fost privatizat la 1 august, astfel că, la ora actuală, lenjeriile unității sanitare sunt spălate de o firmă privată. "Acum rufele ne vin spălate cum trebuie, călcate, miros frumos, sunt dezinfec-tate. În spălătoria spitalului era dezastru; era o singură mașină de spălat, condițiile de muncă erau improprii. Pentru a reface unitatea, nouă ne-ar fi trebuit pe puțin jumătate de milion de euro", a declarat dr. Dan Căpățână, managerul unității.

Din cele cinci utilaje ale spălătoriei, ce aveau peste un deceniu de când erau în uz, în ultimele luni mai funcționa doar una, dar și aceea avea probleme. De altfel, în unitate încă mai pot fi văzute bilețele lăsate de mecanic, prin care spălătoresele erau atenționate că "această mașină este una surpriză" sau de colegele din tura de noapte care anunțau că "s-a blocat roata mașinii de spălat de la ora 23,00, nu băgați rufe la spălat".

Din fostele angajate ale spălătoriei, doar trei au rămas în cadrul spitalului, restul fiind preluate de firma privată sau date în șomaj. "Eram 20 de angajate, din care două am rămas la noul Centru de primire al rufelor, o fată este la garderobă, nouă au fost pre-luate de firmă, iar restul sunt în șomaj", ne-a spus Marioara Udrea, coordonatorul spălătoriei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7493 secunde