Sparanghelul previne bolile de inimă și osteoporoza

437
Sparanghelul previne  bolile de inimă și osteoporoza - sparanghel-1335977608.jpg
Deși se poate găsi cu ușurință în marile supermarketuri tot timpul anului, sparanghelul are cel mai bun gust primăvara. Această legumă poate fi gătită la aburi, fiartă, prăjită sau preparată pe grătar și aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, pentru cele mai bune efecte asupra sănătății se recomandă ca sparanghelul să fie consumat în stare crudă.

Sparanghelul ajută la reducerea grăsimii abdominale, curăță sistemul digestiv, nu conține grăsimi sau colesterol și este una dintre cele mai bune legume în materie de detoxifiere. Acesta conține substanțe cu proprietăți antioxidante puternice și care protejează celulele împotriva radicalilor liberi. Datorită acidului folic din compoziție, sparanghelul reduce riscul apariției bolilor de inimă, reduce inflamațiile și protejează împotriva cancerului. Totodată, această legumă este benefică în prevenirea osteoporozei și a osteoartritei, deoarece vitamina K pe care o conține ajută la formarea și la repararea oaselor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2102 secunde