Spasmele musculare cervicale sunt cauzate şi de postura corporală inadecvată

240
Spasmele musculare cervicale sunt cauzate şi de postura corporală inadecvată - fondspasme3-1638295201.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, spasmele musculare cervicale nu reprezintă o problemă, dar dacă nu sunt tratate la timp, vor provoca multă durere. Ele pot avea la bază cauze diverse, cum ar fi menţinerea unor posturi corporale inadecvate pentru mult timp, stresul sau slăbiciunea musculară şi nu numai.

În general, spasmele musculare cervicale reprezintă un tip de durere care apare atunci când îndoiţi sau întindeţi gâtul. Pentru că prezintă un sistem de ligamente şi muşchi care ajută capul să se mişte şi să stea pe loc, regiunea cervicală este foarte sensibilă. Potrivit dr. Maria Vizitiu, muşchii gâtului se întind de la cap şi coloana cervicală spre claviculă, torace şi alte regiuni. Aceştia sunt grupaţi în 20 de perechi care fac posibilă mişcarea. Spasmele musculare cervicale fac ca vasele sanguine care transportă sânge către muşchi să se contracte. Drept consecinţă, încordarea se intensifică. „De obicei, muşchii cei mai afectaţi de spasme cervicale sunt cei din zona trapezului. Aşa că, persoanele care suferă de această problemă de sănătate experimentează frecvent durere şi dificultăţi în a-şi mişca gâtul într-o parte. Pe de altă parte, trebuie să ştiţi că spasmele musculare cervicale sunt foarte răspândite. De pildă, uneori pacientul prezintă şi dureri de cap, de umeri sau de braţ. Cu toate acestea, spasmele musculare cervicale nu sunt considerate a fi o boală, ci mai degrabă reprezintă un semnal de alarmă care vă avertizează că există o neregulă. Tocmai de aceea, identificarea spasmelor musculare cervicale nu este dificilă, deoarece regiunea vizată este afectată de durere continuă. În anumite cazuri, durerea persistă mult timp, iar alteori aceasta survine spontan”, a explicat medicul.

Iată care sunt principalele simptome ale spasmelor musculare cervicale: inflamaţii, o durere ascuţită şi pulsatilă, furnicături, regiunea afectată este caldă la atingere, dureri musculare. În general, acestea nu duc la complicaţii grave, doar că trebuie să începeţi să trataţi încordarea la timp, pentru a preveni disconfortul suplimentar.

În acelaşi timp, starea poate avea la bază mai mulţi factori, inclusiv suprasolicitarea, utilizarea repetitivă a anumitor muşchi, precum şi posturile incomode care solicită muşchii gâtului pentru mult timp.

De obicei, tratamentele obişnuite pentru spasmele musculare cervicale includ medicamente antiinflamatoare orale şi aplicarea topică de gheaţă pe regiunea vizată, pentru perioade scurte de timp. Scopul tratamentelor este să reducă inflamaţiile şi durerea. În cazurile cele mai grave, pacientul trebuie să apeleze la serviciile unui fizioterapeut. Dacă niciuna dintre variante nu dă randament, următorul pas este reprezentat de injecţiile cu cortizon. Intervenţiile chirurgicale sunt necesare doar atunci când spasmele musculare cervicale se cronicizează. Specialiştii sunt de părere că atât timp cât durerea nu este gravă, puteţi să vă ajutaţi muşchii să se relaxeze cu câteva exerciţii de încălzire, dar acestea numai după ce consultaţi un medic înainte de a le încerca. De asemenea, puteţi încerca să masaţi regiunea vizată pentru a o încălzi şi a stimula circulaţia sângelui şi să adoptaţi o dietă bogată în nutrienţi pentru a accelera procesul de vindecare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6018 secunde