Specialiștii au găsit un remediu pentru intoleranța la gluten

221
Specialiștii au găsit un remediu pentru intoleranța la gluten - gluten-1494262221.jpg

Articole de la același autor

O pastilă conținând o anumită enzimă le permite persoanelor care manifestă sensibilitate la gluten să consume mici cantități din această proteină conținută de produse din cereale fără a resimți efectele specifice intoleranței la aceasta, informează The Telegraph.

Persoanele care manifestă sensibilitate la gluten, manifestată prin simptome precum meteorism, diaree și dureri abdominale, sunt afectate chiar și de un consum redus de alimente care conțin această proteină.

Dr. Julia Konig, cea care a condus un studiu efectuat la Universitatea Orebro din Suedia, susține că o pastilă conținând o anumită enzimă, care acționează ca un supliment, poate juca un "rol important contra glutenului rezidual care este de obicei cauza simptomelor deranjante".

În cadrul studiului, 18 voluntari manifestând sensibilitate la gluten au primit un terci preparat din doi biscuiți de grâu ce conțineau gluten. Pe lângă acesta, unui grup i s-au administrat doze mici din enzima AN-PEP, iar un alt grup a luat pastile placebo. 

Sursa: agerpres.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1689 secunde