Specialistul explică de ce apar arsurile la stomac

279
Specialistul explică de ce apar arsurile la stomac - asurilelastomac-1626873336.jpg

Articole de la același autor

În unele cazuri, arsurile la stomac pot fi un simptom al cancerului esofagian sau de stomac. Așa că, dacă vă confruntați cu această afecțiune de circa două- trei săptămâni, nu mai stați pe gânduri și mergeți la medic.

Potrivit dr. Manuela Toma, arsurile la stomac sau boala de reflux gastroesofagian reprezintă o formă de indigestie, care apare în momentul în care acidul și sucurile gastrice ajung în esofag și cauzează inflamație și durere. Totuși, diagnosticarea timpurie a cancerului esofagian sau de stomac crește șansele vindecării. La ora actuală, majoritatea persoanelor diagnosticate cu cancer gastroesofagian în stadiu incipient, supraviețuiesc cel puțin cinci ani. Din păcate, atunci când cancerul este descoperit târziu, șansele de supraviețuire pentru cinci ani, scad vertiginos.

Specialistul a precizat că boala de reflux gastroesofagian (BRGE) este o afecțiune digestivă cronică în care acidul (și uneori bila) din stomac refuluează în esofag, iritând mucoasa esofagiană și cauzând simptome precum arsuri, râgâieli, regurgitații, durere în piept. Aceste simptome pot fi resimțite de oricine, dar când apar mai des sau când afectează viața de zi cu zi, se poate vorbi de boala de reflux gastroesofagian.

Simptomele pot include: o senzație de arsură în piept, uneori ajungând până la nivelul gâtului, cu un gust acru-amar în gură, durere în piept, dificultate la înghițire. La acestea se poate adăuga tusea seacă, răgușeala, durerile de gât. Totodată, regurgitația (întoarcerea) mâncării sau refluxul de lichid acru (reflux acid) sau senzația de nod în gât sunt alte două manifestări ale bolii.

Rețineți! Persoanele supraponderale, precum și cele în vârstă, sunt, de obicei, mai afectate de această boală, întrucât grăsimea abdominală interferează cu funcțiile esofagului, care previne trecerea conținutului alimentar din stomac în esofag. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2808 secunde