Spitalele constănțene trec printr-o nouă serie de controale

497
Spitalele constănțene trec printr-o nouă serie de controale - spitaleleconstantene-1399304500.jpg

Articole de la același autor

Echipe formate din reprezentanți ai Ministerului Sănătății (MS) și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au început controalele în spitale din toată țara, pentru a verifica respectarea clauzelor contractuale, controalele fiind demarate la câteva zile după declanșarea scandalului privind decontările ilegale de operații la Spitalul de Arși, potrivit ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu. 
La rândul său, președintele CNAS, Gheor-ghe Radu Țibichi, a declarat că, în prima etapă, vor fi controlate 77 de spitale, în special secțiile chirurgicale ale acestora. Cât privește cea mai mare unitate sanitară din județ, Spitalul Județean Constanța, acesta va fi recontrolată de către reprezentanți ai Casei de Asigurări și Direcției de Sănătate Publică. 
"Prin Ordinul comun al Ministerului Sănătății și al CNAS, se deleagă echipe mixte de control formate din doi reprezentanți CJAS și un reprezentant DSP, care vor efectua o acțiune de control la nivelul furnizorilor de servicii medicale spitalicești aflați în relație contractuală cu CAS. Perioada controlată este 01.01.2014-31.03.2014, iar acțiunea de control se desfășoară în perioada 05.05.2014-30.05.2014.
La nivelul județului Constanța, furnizorul de servicii medicale spitalicești este Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la nivelul a trei secții: chirurgie plastică, microchirurgie-reconstructivă, ORL și obstetrică ginecologie", a declarat Dragoș Poteleanu, președintele CJAS Constanța. 
Potrivit reprezentanților Casei, controalele vizează deconturile realizate în ultimul an către unitatea sanitară la CJAS. 
v v v
Spitalul Județean Constanța a fost supus unui control și la începutul lunii aprilie de către o comisie a Corpului de Control al CNAS, comisie care a controlat toate documentele secțiilor din spital și modul în care sunt respectate normele de igienă și condiții de spitalizare. 
În urma acestui control, managerul spitalului, Dănuț Căpățână, a susținut că spitalul are probleme pe secțiile care nu au fost reabilitate și care nu dispun de cele mai bune condiții de spitalizare și tratament. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2815 secunde