Spitalele românești vor prelua peste 40 de răniți din Libia

661
1
Cinci medici români din partea Ministerului Sănătății, dar și un reprezentant al Ministerului Afaceri-lor Externe au fost prezenți, săptămâna aceasta, la Tripoli, pentru a stabili termenii în care România va acorda ajutor umanitar Libiei. Delegația română a fost condusă de subsecretarul de stat din Ministerul Sănătății, Raed Arafat.

De luni, 26 decembrie, și până ieri, echipa medicală a examinat aproape o sută de pacienți libieni răniți în urma conflictului dintre grupările revoluționare și forțele loiale regimului Gadhafi.

Potrivit unui comunicat de presă trimis de Ministerul Sănătății, în urma triajului medical, 42 de răniți din mai multe orașe libiene vor fi preluați și tratați în spitale din România. Pacienții libieni vor ajunge în țara noastră în prima jumătate a lunii ianuarie.

"Autoritățile libiene au apreciat sprijinul românilor și își doresc continuarea cooperării în domeniul medical prin preluarea unui număr mai mare de cetățeni libieni în unități medicale din țara noastră", se mai arată în comunicat.

Acțiunea umanitară a României se desfășoară ca urmare a susținerii acordate de țara noastră transformărilor democratice din Libia.

Reamintim că Guvernul țării noastre a hotărât, săptămâna trecută, pe 21 decembrie, să aprobe măsurile speciale pentru transportul în țară, cu titlu umanitar, al unui număr de până la 100 de răniți libieni în vederea acordării de asistență medicală contra cost în spitale românești.

Comentează știrea

cine plateste ?
3 ianuarie 2012
aberatie

ei nu sunt in stare sa asigure serv medicale celor care platesc asigurari de sanatate ...bataie de joc !

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 Decembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Ajutor umanitar pentru Libia
Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Stire din Social : Constanța are, de mâine, ambulanțe noi
Pagina a fost generata in 0.3486 secunde