Spitalul Județean Constanța a primit acreditare pentru prelevarea de organe

224
Spitalul Județean Constanța a primit acreditare pentru prelevarea de organe - spitaluljudeteanconstanta-1388933147.jpg

Articole de la același autor

După ce, în 2013, au fost realizate cu succes două operații de prelevare de organe, Spitalul Județean Constanța a primit acreditarea pentru a desfășura în continuare activitatea de prelevare de organe, țesuturi și celule de la pacienți aflați în moarte cerebrală.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, cele 51 de instituții medicale din țară care au primit avizul pentru prelevarea și transplantul de organe se încadrează în categoria spitalelor strategice, adică a acelor instituții medicale în care personalul medical a fost pregătit special pentru astfel de intervenții. În plus, în cadrul acestor spitale, au fost achiziționate aparate și ustensile medicale cu ajutorul cărora să fie realizate operațiile.

În acest context, conducerea Spitalului Județean Constanța susține că acreditarea este concluzia că activitatea în cadrul instituției se desfășoară după standardele celorlalte mari spitale din țară.

"Acreditarea pentru prelevarea de organe este unul dintre cei mai importanți pași pentru noi și ne dorim ca lucrurile să decurgă în cele mai bune condiții și de aici înainte. Desigur că nu ne dorim să ajungă în spital pacienți pentru care să nu se mai poată face nimic din punct de vedere medical pentru a fi salvați, însă putem privi lucrurile și din perspectiva salvării altor vieți", a explicat Dănuț Căpățână, managerul Spitalului Județean Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5688 secunde