Sport contra droguri. Vreți să intrați în Guinness World Record?

176
Asociația de Luptă Antidrog A.M.A. alături de Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Agenția Națională Antidrog și Ministerul Sănătății, Sindicatul Național al Agenților de Poliție din România, cu sprijinul mai multor federații sportive din țară, sunt parteneri-organizatori ai manifestării din data de 7 aprilie, intitulată "Sportul contra droguri". 

Scopurile acestei manifestări sunt: reducerea numărului de consumatori de droguri și promovarea sănătății fizice și psihice a tinerilor, realizarea unui record național și mondial (Guinness World Record) ca număr de participanți la această manifestare precum și demararea unei campanii la nivel național pentru strângerea de fonduri necesare tratamentului, reabilitării și reinserției unui număr de consumatori, în clinici de specialitate din țară.

Conform proiectului, obiectivele principale sunt:

- Atragerea tinerilor și promovarea practicării diferitelor discipline sportive ca alternativă a educării tinerilor pentru a evita consumul de droguri; - Tratarea și reinserția unui număr de cel puțin 30 de persoane consumatoare de droguri;

- Conștientizarea importanței unui comportament adecvat pentru sănătatea fizică și psihică;

- Dezvoltarea atitudinilor și comportamentelor favorabile sănătății prin metode de promovare a sănătății și educației pentru sănătate;

- Implicarea societății civile (asociații, fundații) ca partener în derularea programelor specifice informării si prevenirii consumului de droguri.

Manifestarea constă în practicarea de activități sportive și se organizează într-o singură zi, 7 Aprilie 2013, între orele 13,00 - 15,00, în toate unitățile școlare din țară, în locațiile stabilite de conducerile unităților școlare și cele ale cluburilor sportive.

Pentru a da o notă de unicitate manifestării, proiectul a fost gândit la nivel național și ca o "provocare" pentru a strânge un număr cât mai mare de participanți, număr pe care îl vom putea nota ca Record Național și vom solicita înscrierea lui în Guiness World Recordes".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4355 secunde