Sprijin pentru pacientele cu osteoporoză

178

Articole de la același autor

"Mișcarea împotriva osteoporozei", un program special de exerciții fizice adaptat persoanelor cu osteoporoză și celor cu risc crescut de osteoporoză va fi inițiat de specialiști pentru a veni în sprijinul persoanelor afectate de această boală. Evenimentul se axează pe informarea medicală legată de studiul, prevenția, diagnosticul, tratamentul și monitorizarea osteoporozei, dar și pe abordarea pacientului cu osteoporoză în cabinetul medicului de familie, evaluarea pacientului cu risc de osteoporoză - testul 1 minut sau noile terapii și tratamente în osteoporoză.
Și la Constanța sunt organizate anual, campanii de testare și diagnosticare a osteoporozei pentru pacientele care fac parte din categoriile de risc și nu numai.
"Osteoporoza este o afecțiune care demineralizează materia osoasă și poate produce grave complicații. Este foarte important ca persoanele care fac parte din categoria de risc să meargă la medic pentru a face testul specific ce se realizează cu ajutorul unui aparat de ultrasunete calcanean. Dintre aceste persoane fac parte femeile intrate la menopauză, persoanele supraponderale sau normoponderale, fumătoarele sau cele care suferă de boli endocrinologice sau reumatismale.", explică dr. Mădălina Iliescu, medic primar balneo-fizioterapie, din cadrul Departamentului de Recuperare și Fiziokinetoterapie al Clinicii MEDSTAR 2000.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 August 2013
Stire din Sănătate : Nizoralul va fi retras de pe piață
Miercuri, 07 August 2013
Stire din Sănătate : Cum tratăm mâncărimile ochilor?
Marţi, 06 August 2013
Stire din Sănătate : Un nou program de control al HIV
Pagina a fost generata in 2.3589 secunde