Spune stop agresiunii! Constănțencele, invitate să învețe tehnicile de autoapărare

1611
6

Articole de la același autor

Într-o societate în care reprezentantele sexului frumos cad pradă tot mai des atacurilor stradale, este necesară cunoașterea câtorva tehnici de autoapărare. Indiferent de vârstă, femeia modernă trebuie să știe  să se apere singură! 


Începând de luna viitoare, în cadrul centrului Maetrys Med din Constanța, doamnele și domnișoarele vor putea participa la cursurile de autoapărare. Antrenamentele vor fi susținute de sensei Dan Mancaș 3 dan Aikijutsu Takeda Ryu Maroto Ha, care are o experiență de aproape 30 de ani în practicarea artelor marțiale. 


"Cursul de autoapărare nu te îndeamnă către luptă, ci către un stil de viață sănătos, educație, siguranță și stabilitate emoțională și psihică mai puternică. Nu învățăm să devenim agresori, ci învățăm să ne apărăm pe noi și pe ceilalți", a declarat, pentru "Cuget Liber", sensei Dan Mancaș. 




În primele antrenamente, cursanții vor învăța cum să atenueze căderea, în cazul atacului, vor învăța ce atitudine trebuie abordată și poziția corespunzătoare tehnicilor de apărare. "Primele lucruri pe care le voi preda vor fi școala căderii, poziția potrivită pe care trebuie să o aibă în momentul în care fac diverse mișcări, atitudinea, care este foarte importantă în momentul atacului. Vom mai învăța procedee, atacurile pe prize și blocaje", a mai adăugat sensei Mancaș. 


Un lucru foarte important este faptul că, în cadrul acestui curs, cei care îl vor practica nu vor deprinde doar tehnicile de a bloca loviturile și de a contracara, ci vor fi instruiți să își concentreze atenția și emoțiile în timpul unui atac, căci senseiul va pune în aplicare diverse scenarii de atac. 


"Vom învăța psihologia, atitudinea față de cel care agresează, dar și atitudinea agresorului. Vom învăța tipul agresorului, profesionist sau amator, și va trebui să știm să îi tratăm pe fiecare. Le voi explica cursanților ce înseamnă legitimă apărare, conform articolului 44 din Codul Penal", ne-a mai spus Dan Mancaș. 


Doamnele care vor veni la curs vor putea învăța câteva procedee încă din primele două ședințe, dar pentru a evolua, este nevoie de mai mult timp. Cursurile se vor putea face individual sau cu mai multe persoane deodată. 


"Procedeul se va învăța într-o ședință sau două, dar ca să deprinzi o atitudine și o siguranță, necesită timp, ceea ce în-seamnă cam 10-15 ore. De altfel, vom învăța cum să ne apărăm și contra armelor, iar aici vorbim deja de un curs mai complex, de la trei la patru luni și mai mult". 


Siguranță, încredere, atitudine 
Sensei Dan Mancaș ne-a povestit că orice tip de femeie poate lovi, oricât de sensibilă sau timidă este. Antrenorul a explicat că un copil poate învăța corect tehnicile, de la vârsta de 7-8 ani. În cazul reprezentantelor sexului frumos, vârsta și greutatea sunt… simple cifre, căci acest curs se poate practica cu ușurință. 


"Arta marțială nu are vârstă și nu are greutate. Acest curs de autoapărare le va da femeilor încredere, siguranță, atitudine și sănătate", a încheiat Dan Mancaș. Cursul de autoapărare va fi implementat, începând cu luna viitoare, în cadrul centrului Maetrys Med, situat pe bulevardul Mamaia nr. 168. Pentru înscrieri sau mai multe detalii cu privire la aceste cursuri, puteți suna la telefon 0735.880.282.


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

of...
26 martie 2015
mai bine ...

faceti cursuri de gatit , in ziua de azi sunt muult mai benefice... cica e democratie, femeile sub 30 ani , cica sunt titrate ( cu o diploma de aprozar spiru/ovidius cumparata de parinti, dupa ce au terminat taras un liceu) de fapt, sunt semianalfabete cu pretentii... in dormitor tute, in bucatarie= chemi pompierii daca fac ceva, iar in living, am spus mai devreme :)) da, tre sa recuoastem stiu ceva , shopping, cluburi, vb ore intregi prostii la tel.... iphone , evident :))

eu
26 martie 2015
raspuns

hihihi bv oz....i au divortat okii lu of...si nu intelege despre ce e vb in articol.....la balaceanca....

Cristina
1 aprilie 2015
"Te-ai nascut bogat"

Foarte mulți dintre oameni își blochează singuri accesul la această sursă infinită de putere prin gândurile lor de sărăcie, de îndoială și de teamă, care împiedică afluxul de prosperitate în viața lor. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected] Multumesc.

ELIZA
4 aprilie 2015
OPORTUNITATE

Adu-ți aminte că toți cei care reușesc în viață au început prost și trec prin multe greutăți înainte de a reuși. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea "De la idee la bani". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

oferta de munca
4 aprilie 2015
oferta de munca

Cele mai sigure oferte de lucru! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected] 1

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.432 secunde