Statistică alarmantă: De două ori mai mulți bolnavi de demență!

161

Articole de la același autor

Numărul persoanelor diagnosticate cu demență a crescut cu 62 de procente în ultimii șapte ani. Potrivit medicilor români, motivele acestui procent ridicat ar putea fi populația îmbătrânită, îmbunătățirea diagnosticării și o mai bună conștientizare a maladiei.

Astfel, între 2013 și 2014, au fost diagnosticate cu demență peste 300.000 de persoane, în condițiile în care, între 2006 - 2007, numărul acestora era de aproximativ 200.000.

Printre simptomele demenței, se numără pierderi de memorie, schimbări de stare și comportament, schimbări de personalitate.

Potrivit specialiștilor, din ce în ce mai mulți oameni sunt diagnosticați cu această maladie, însă există sute de mii de persoane care se confruntă singure cu demența, fără să aibă sprijin sau să obțină informații din partea persoanelor avizate.

De asemenea, specialiștii spun că jumătate dintre persoanele care suferă de demență nu sunt diagnosticate, în condițiile în care, odată cu înaintarea în vârstă, identificarea acestei maladii ar trebui să fie o prioritate.

Un raport global anunța la începutul acestei luni că procentul persoanelor care suferă de maladia Alzheimer și alte forme de demență este în scădere în Statele Unite ale Americii și alte țări bogate. Cu toate acestea, la nivel global, numărul bolnavilor este încă în creștere, deoarece din ce în ce mai mulți omeni trăiesc până la vârste înaintate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Cum să-ți păstrezi o memorie de fier
Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Sănătate : Cum să ne menținem creierul sănătos
Pagina a fost generata in 0.7257 secunde