Stop violenței împotriva femeilor!

113
Stop violenței împotriva femeilor! - stopviolentei-1416930618.jpg

Articole de la același autor

Anual, mii de femei, alături de copiii lor, devin victime ale violenței în familie. Impactul este devastator, mai ales pentru cei mici, spun psihologii, dar și pentru femeile care se trezesc în situația în care au alături, nu un soț iubitor și un tată protectiv, ci un "monstru" care recurge la agresivitate verbală și fizică.

"Scenele de violență dintre părinți sunt extrem de dăunătoare pentru copii, ele creând premiza unui comportament disfuncțional la maturitate. De cele mai multe ori, acest copil va recurge la măsuri drastice care îi vor pune viața în pericol, va intra în anturaje negative, singurul loc unde va găsi aceleași experiențe ca cele pe care le trăiește personal. Acesta este mediul în care copilul regăsește problemele cu care se confruntă, drept pentru care nu poate conștientiza pericolele și devalorizarea proprie", explică psihologul Cristina Gemănaru.

Cât privește femeile aflate în această situație, specialistul vorbește despre sentimente de teamă, furie, frustrare și devalorizare.

Pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la acest fenomen, specialiști din toată lumea marchează ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

"La nivel mondial violența domestică este principala cauză a mortalității la femeile între 19 și 44 de ani, înaintea războiului, a cancerului sau a accidentelor rutiere", declară Sandra Barnes , europarlamentar Marea Britanie și Raportor al Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa, privind violența asupra femeilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Bază aeromedicală SMURD la Constanța
Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Baie sau duș: care e mai sănătos?
Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Ce buget va avea sistemul sanitar în 2015
Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Cum se manifestă carențele de vitamine
Marţi, 25 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Cum va fi vremea mâine, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.3674 secunde