Stresul – principalul dușman al societății moderne

396
Filiala din Constanța a Societății Naționale de Cruce Roșie din România a organizat, ieri după amiază, la Colegiul Național Mihai Eminescu, o conferință în cadrul proiectului "Armonie și sănătate", cu tema "Stresul și afecțiunile pulmonare".

Directorul filialei constănțene a Crucii Roșii, psihologul Carmen Lungu spune că aproximativ 90 la sută dintre consultațiile la medicul de familie sunt cauzate de boli provocate de stres. Printre acestea se numără afecțiunile cardiovasculare, afecțiunile pulmonare, accidentele, ciroza sau cancerul.

"În societatea modernă de azi, stresul este considerat principalul dușman al sănătății omului. Efectele acestuia asupra stării noastre de sănătate tind să fie subestimate, însă puțini oameni știu că stresul îngrașă, scade imunitatea, accentuează sensibilitatea la durere, provoacă insomnii și predispune la accidente", precizează Carmen Lungu.

Evenimentul de ieri a fost organizat de Societatea Națională de Cruce Roșie, filiala Constanța, în parteneriat cu Cabinetul de Psihoterapie OM, Centrul Medical Provita 2000, Asociația Medicilor și studenților voluntari și Colegiul Național "Mihai Eminescu".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 29 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Cum ne ferim de bolile de piele
Pagina a fost generata in 1.6073 secunde