SUA a aprobat primul tratament preventiv împotriva SIDA

224
SUA a aprobat primul tratament preventiv împotriva SIDA - aids-1342515784.jpg
Medicamentul antiretroviral Truvada, primul tratament pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SIDA destinat persoanelor cu risc a fost aprobat, ieri, de agenția americană pentru Controlul medicamentelor (FDA). Potrivit autorităților, acest tratament ar trebui să contribuie la reducerea de noi infectări, informează Agerpres.ro.

În urma unei recomandări a unui comitet de experți, FDA a aprobat medicamentul antiretroviral produs de laboratorul american Gilead Sciences, "cu scopul de a reduce riscul de transmitere a virusului SIDA (HIV) la subiecți sănătoși supuși unui risc ridicat de a fi contaminați", a precizat agenția într-un comunicat.

Truvada, luat zilnic, este destinat utilizării în scop profilactic înainte de un contact sexual cu un partener având virusul HIV (virusul imunodeficienței umane), în combinație cu practici sexuale sigure, cum ar fi utilizarea prezervativului și de alte măsuri de prevenire - screening periodic și tratarea altor boli venerice - pentru a preveni transmiterea HIV la adulți supuși unui risc ridicat de îmbolnăvire. Costul acestui tratament variază între 12.000 și 14.000 de dolari pe an.

Aprobarea FDA survine chiar înainte de Conferința Internațională privind SIDA care va avea loc la Washington în perioada 22-27 iulie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9148 secunde