Sucurile naturale și băuturile carbogazoase sunt la fel de dăunătoare pentru smalțul dinților

310
Sucurile naturale și băuturile carbogazoase sunt la fel de dăunătoare pentru smalțul dinților - 405a8532c0ad53d2c801346cf704f66c.jpg
Sucul natural de fructe este recomandat pentru conținutul său bogat de vitamine, însă specialiștii în sănătate orală avertizează asupra faptului că acidul din această băutură atacă smalțul dinților, distrugându-l în proporție de 84%.
Potrivit unui studiu realizat la Institutul de Sănătate Orală din New York, acidul din sucul natural de fructe este atât de puternic încât poate dizolva aproape de tot smalțul dinților, potrivit Daily Mail. Cercetătorii au descoperit că efectul acestuia asupra dinților este chiar mai puternic decât al hidrogenului peroxid, o substanță care se găsește în produsele de albit dinții.
Pentru diminuarea efectelor, medicii recomandă folosirea paiului. Persoanele care obișnuiesc să soarbă băuturile pe o perioadă mai mare de 20 de minute, prezintă un risc mai mare de eroziune, conform aceluiași studiu.
Mai mult decât atât, un alt studiu a descoperit că anumite sucuri de fructe reduc semnificativ efectul unor medicamente folosite în tratarea anumitor afecțiuni, precum cancer, boli ale inimii sau hipertensiune. Medicii consideră că sucurile naturale împiedică medicamentele să pătrundă în fluxul sangvin, astfel că acestea își pierd eficiența.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 13 Ianuarie 2010
Stire din Sănătate : Televizorul ne scurtează viața
Pagina a fost generata in 1.7494 secunde