Avertisment grav:

"Suntem în plină epidemie de HIV în România"

233
1

Articole de la același autor

Prin Ordinul 686/2015 al Ministerului Sănătății se desființează mai multe comisii de specialitate ale Ministerului Sănătății, printre care Comisia Națională de Luptă Anti SIDA (CNLAS).

Federația UNOPA consideră această măsură o greșeală majoră, CNLAS fiind organismul care a construit și susținut unul dintre cele mai performante programe de sănătate, Programul Național de Tratament HIV/SIDA, program care a fost apreciat de multe țări avansate din această lume pentru eficiența și rezultatele foarte bune pe care le-a avut în direcția prevenirii, tratării și controlului infecției HIV în România.

"Suntem în plină epidemie de HIV în România, numărul persoanelor nou diagnosticate a crescut exponențial în ultimii ani ca urmare a lipsei de finanțare din partea statului pentru programele de prevenire. România nu mai are o Strategie Națională HIV/SIDA din anul 2007. Nu putem să credem decât că aceste demersuri sunt făcute pentru distrugerea unui program de tratament pentru care România a fost dată de multe ori exemplu de bună practică în lume. Cerem Ministerului să revină asupra deciziei, cerem totodată întrunirea imediată a Comisiei Interministeriale HIV care să analizeze cauzele creșterii alarmante ale numărului de persoane nou infectate cu HIV și să propună Guvernului o Strategie Națională coerentă de combatere a epidemiei HIV", a declarat Iulian Petre, director executiv UNOPA.

Comentează știrea

catalin
11 iunie 2015

Ai un vis, dar n-ai resurse ?! Daca esti dispus să-ti conduci viața după o viziune măreață, dar nu ai resursele necesare, noi te putem ajuta ! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Joi, 26 Februarie 2015
Stire din Sănătate : HIV, pe înțelesul copiilor
Pagina a fost generata in 0.4473 secunde