Suplimente de vitamina D pentru o viață mai lungă

614
2
Suplimente de vitamina D pentru o viață mai lungă - e7696fbaa1668a98a482b6b1d35bb15c.jpg
Vitamina D este necesară pentru asimilarea calciului în oase, dar nu numai. Cercetările au arătat că absența vitaminei D are un rol important în astm, cancer, depresie, boli de inimă, diabet și chiar creșterea în greutate. Potrivit sfatulmedicului.ro, vitamina D este una din cele mai importante substanțe, care nu trebuie să lipsească din componența nutrienților consumați zilnic.

Oasele iubesc vitamina D
În primul rând, vitamina D ajuta organismul să absoarbă calciul. Fără ea, oasele pot deveni fragile. La adulți, lipsa de vitamina D duce la malformații ale oaselor și osteoporoză. La copii, deficitul de vitamina D, cauzează rahitism și alte boli ale oase-lor. Consumul de lapte fortificat cu vitamina D poate ajuta la eliminarea acestor tulburări de sănătate.

Beneficii pentru inimă și creier
Studiile au demonstrat că nivelurile scăzute de vitamina D pot avea efecte negative nu doar asupra oaselor, dar pot da naștere și la probleme cardiace și depresie, mai ales la persoanele în vârstă. Încă nu s-a găsit o explicație științifică, dar persoanele care consumă suplimente de vitamina D trăiesc mai mult, decât ceilalți. La copii, cercetătorii au demonstrat existenta unei legături între nivelurile scăzute de vitamina D și prezenta astmului.

Vitamina D se poate absorbi prin piele
Prin expunerea directa la soare a pielii 15-30 de minute, câteva zile pe săptămână, vitamina este sintetizată în mod natural. Totuși, razele UV care stimulează producția de vitamina D pot provoca, prin expunere prelungită și fără protecție, cancer de piele. De aceea, medicii nu recomandă asimilarea de vitamina D prin expunerea la soare.

Nu există simptome
Studiile au demonstrat că lipsa vitaminei D afectează sugarii, copii, adolescenții dar și adulții. Riscurile cresc dacă dieta nu conține suficient lapte, somon, ouă - alimente bogate în vitamina D. Persoanele cu deficit de vitamina D, de obicei, nu au simptome.

Combinație periculoasă
Combinația dintre hipertensiune și deficitul de vitamina D, ar putea fi mortale. Într-un studiu recent, s-a demonstrat că persoanele cu hipertensiune și deficiență de vitamina D au fost de două ori mai susceptibile de a manifesta afecțiuni cardiace decât alte persoane din studiu.

Previne cancerul de sân
Un conținut scăzut de vitamina D poate fi un factor de risc pentru cancerul de sân. Studiile au confirmat că la femeile cu deficit de vitamina D șansele de răspândire a cancerului au fost mai mari, decât la cele la care nivelul de vitamina D era normal. De asemenea, studiile sugerează că vitamina D chiar poate oferi protecție și poate ajuta la prevenirea cancerului de sân.

Vitamina antidepresivă
Încă nu s-a descoperit științific care este legătura dintre ele, dar studiile au demonstrat că nivelul scăzut de vitamina D, determină depresie la femeile și bărbații în vârstă. O posibilă explicație ar fi că lipsa de vitamina D care stimulează glanda paratiroidă să producă mai mulți hormoni. Nivelele scăzute de vitami-na D și cele ridicate ale hormonului paratiroidian au fost asociate cu severitatea depresiei.

Vitamina D din alimente
O modalitate de a asimila vitamina D este prin alimentație. Multe tipuri de lapte ca și multe sortimente de sucuri naturale sunt fortificate cu vitamina D. Printr-un mic dejun bogat în cereale, ne putem lua doza zilnică de vitamina D. Însă vitamina D o putem servi și la prânz și la cină. Peștele, mai ales cel gras ca somonul, tonul, macroul, sardinele - sunt o sursă viabila de vitamina D. O porție de 100 de grame de somon gătit poate oferi chiar și 200% din doza zilnică recomandata de vitami-na D. 100 g de ciuperci care au fost expuse la lumină naturală pot furniza 100% din doza zilnică recomandată de vitamina D. Alte surse alimentare de vitamina D, includ gălbenușul de ou, uleiul de ficat de cod, ficatul de vită, margarina, iaurtul și unele brânzeturi.

Comentează știrea

candipharm
16 decembrie 2022
candipharm

https://candipharm.com/

MorrisLet
29 decembrie 2022
MorrisLet

http://www.hydroxychloroquinex.com/# aralen generic

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 16 Noiembrie 2010
Stire din Sănătate : Sforăitul nocturn distruge creierul
Pagina a fost generata in 1.9063 secunde