Surse de cafeină care dau energie

488
Foarte mulți oameni apelează la cafeină, ca sursă de energie. Dar când intervine dependența, efectele secundare își fac simțite prezența: deshidratare, anxietate, problemele de stomac. Dacă vreți să renunțați la cafea, este bine de știut că există cafeină în nume-roase alte produse.
l Cafea decofeinizată - deși denumirea arată că produsul nu ar conține cafeină, un studiu realizat în 2007, în cadrul căruia au fost testate 36 de feluri de cafea decofeinizată, a demonstrat contrariul.
l Sucuri - cola și alte sucuri, precum Mountain Dew sunt cunoscute pentru conținutul de cafeină.
l Ciocolata - fiecare bucățică de ciocolată conține o cantitate de stimulent, întrucât la prepararea ciocolatei sunt folosite boabe de cafea. Mai mult, unele sortimente de ciocolată conțin un adaos de cafeină, tocmai pentru a oferi energie.
l Înghețată - dacă în conținutul înghețatei se află cafea sau ciocolată, este normal să te aștepți la un strop de energie.
l Pastile pentru slăbit - producătorii de pastile pentru slăbit folosesc cafeina în compoziția produsului. O doză zilnică de pastile este echivalentul a aproximativ 12 căni de cafea.
l Calmante - multe dintre analgezicele disponibile pe piață au cafeină încorporată, având în vedere că o cantitate redusă din această substanță elimină durerile de cap.
l Spray de gură și gumă de mestecat - producătorii americani au afirmat că adaugă puțină cafeină în produsele de îm-prospătare a respirației. Astfel, două gume de mestecat conțin cantitatea de cafeină echivalentă cu o ceașcă de cafea.
l Semințe de floarea-soarelui - conțin acid folic, vitamina B6 și vitamina E. Semințele prelucrate ajung să conțină cafeină, taurină și ginseng. O pungă mare de semințe conține echivalentul în cafeină a patru căni de cola.
l Cereale de ovăz - un bol de cereale poate conține cafeină cât o ceașcă de cafea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Decembrie 2009
Stire din Sănătate : Cariile sunt expresia bolilor de care suferim
Pagina a fost generata in 1.5825 secunde