Suspiciune de infectare cu antrax la un bărbat internat la Iași

109
Suspiciune de infectare cu antrax la un bărbat internat la Iași - spital-1366641892.jpg
Un bărbat în vârstă de 82 de ani este suspectat că ar fi infectat cu antrax și se află internat la Spitalul de Boli Infecțioase 'Sf. Parascheva' din Iași la secția Izolare din cadrul secției de Terapie Intensivă, a informat astăzi pentru Agerpres prof.univ.dr. Carmen Dorobăț, managerul spitalului.
Potrivit sursei citate, până acum suspiciunea nu a fost confirmată, iar medicii epidemiologi efectuează o serie de investigații suplimentare, urmând ca prognosticul să fie dat în funcție de rezultatele finale. 
'Așteptăm rezultatele. Până atunci există suspiciunea de infectare cu antrax. Mai multe informații nu vă putem oferi deocamdată', a spus prof.univ.dr. Carmen Dorobăț. 
Conform acesteia, octogenarul prezintă o leziune necrotică la buza superioară și edem facial masiv, simptome specifice infecției cu antrax. 
'Bărbatul nu avea de unde să contacteze boala pentru că nu are animale în curte și nici nu a stat prin preajma lor în ultima vreme. Pe lângă suspiciunea cu antrax bănuim că pacientul are infecție mixtă cu stafilococ auriu. Bătrânul se află în stare gravă fiind conectat la ventilatorul mecanic, i s-a administrat antibioterapie cu spectru larg să acopere atât infecția cu antrax, precum și posibila infecție cu stafilococ auriu', a specificat prof.univ.dr. Carmen Dorobăț. 
Antraxul, sau buba neagră, cărbune sau dalac, cum este denumit în termeni populari, este o boală infecțioasă și contagioasă provocată de bacteria Bacillus anthracis. Boala se manifestă prin abcese pulmonare, gastrointestinale și cutanate. Perioada medie de incubare a bacteriei variază de la 7 zile până la 60 de zile sau mai mult până la apariția simptomatologiei. 
Oamenii pot dezvolta patru tipuri de infecții cu antrax: antrax cutanat, printr-o leziune a pielii; antrax gastrointestinal, prin ingestia de alimente contaminate; antrax orofaringian (regiunea posterioară a cavității bucale), prin ingestie de alimente contaminate; antrax respirator, prin inhalarea sporilor. Dintre cele patru forme, antraxul respirator duce cel mai frecvent la deces. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Aprilie 2012
Stire din Actual : Amenințare cu Antrax, în Indonezia
Pagina a fost generata in 0.6006 secunde