Sute de părinți încă refuză vaccinarea!

116
Sute de părinți încă refuză vaccinarea! - 1schemavaccinareresize8494b-1505477784.jpg

Articole de la același autor

În zona Olteniei, numărul copiilor vaccinați a crescut în ultimul timp, dar chiar și așa, câteva sute de părinți încă refuză vaccinarea.


În această parte a țării există în continuare copii care nu au fost imunizați împotriva rujeolei, boală care a dus la zeci de decese în țară. Numai în Dolj, în ultimul timp, părinții a peste 140 de copii au refuzat vaccinarea micuților, după cum arată ultimele date furnizate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj.


"Au fost catagrafiați în luna august 1.918 copii, dintre care au fost vaccinați 1.463. În județ, medicii s-au confruntat și cu 78 de refuzuri, iar 555 de copii nu au fost găsiți la domiciliu, majoritatea fiind plecați în străinătate. 33 de copii au avut contraindicație la vaccinare din diverse motive. 1.157 de copii au rămas nevaccinați în trecut și în cazul acestora medicii au trebuit să facă recuperare. Dintre aceștia, 995 au fost vaccinați, 62 au refuzat vaccinarea, iar 331 sunt plecați în străinătate", spune dr. Stefan Popescu, purtător de cuvânt în cadrul DSP Dolj.


Rata de vaccinare pentru prima doză de vaccin ROR, care se face între 9 și 11 luni, în Dolj este de 81,71%, iar pentru a doua doză de vaccinare, care se face după ce copilul împlinește cinci ani, rata de vaccinare este de 79,72%.


Și în Mehedinți, în jur de 200 de copii nu au fost vaccinați împotriva rujeolei pentru că părinții au refuzat. Din cei 2.594 de copii care au fost catagrafiați în luna august, doar 783 au fost vaccinați.


"Mulți dintre aceștia nu au fost găsiți la domiciliu, peste 90% dintre ei sunt plecați în străinătate. În total, în jur de 200 de copii nu au fost vaccinați pentru că părinții au refuzat. Cele mai multe refuzuri au apărut la copiii care au peste cinci ani și care ar trebui să facă a doua doză de vaccin ROR", declară reprezentanții DSP Mehedinți.


În Gorj, în luna august, numărul copiilor vaccinați împotriva rujeolei a crescut cu 400, în comparație cu luna iulie. 


"În august, 1.215 copii au fost vaccinați cu vaccinul ROR. În comparație cu luna precedentă au fost vaccinați cu 400 de copii mai mult, mai exact în luna iulie, în Gorj au fost imunizați 838 de copii. Colegii mei au mers în zonele în care rata de vaccinare este mai scăzută, au discutat cu părinții, cu medicii de familie, au colaborat cu asistenții comunitari și astfel am reușit să creștem rata de vaccinare și să conștientizăm populația asupra beneficiilor vaccinării", susține și directorul DSP Gorj.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1976 secunde