Taxă pe zahăr! Banii, folosiți pentru a dubla fondurile alocate sportului în școli

80
Taxă pe zahăr! Banii, folosiți pentru a dubla fondurile alocate sportului în școli - zahar-1458200745.jpg

Articole recomandate

Ministrul britanic al Finanțelor, George Osborne, a anunțat miercuri că va introduce, în doi ani, o taxa pe băuturile răcoritoare care conțin zahăr, pentru a lupta împotriva obezității infantile, scrie AFP.

"Introducem o nouă taza pe industria băuturilor dulci care va fi aplicată companiilor și va fi introdusă în doi ani pentru a lasă timpul necesar pentru schimbarea compoziției produselor lor", a spus Osborne, prezentând bugetul britanic în față Parlamentului. În opinia acestuia, băuturile răcoritoare "sunt unul dintre principalii factori ai obezității infantile".

Taxa se va aplică băuturilor care conțin mai mult de 5 grame de zahăr la o sută de mililitri. Potrivit estimărilor noastre, va aduce la buget peste 520 de milioane de lire. Banii vor fi folosiți pentru a dublă fondurile alocate sportului în școli", a precizat Osborne.

Potrivit cifrelor oficiale publicate în 2015, 28% dintre copiii cu vârstă cuprinsă între 2 și 15 ani - și 61,9% dintre adulți - sunt supraponderali sau obezi în Regat, una dintre cele mai proaste statistici europene în materie.

Bolile legate de obezitate costă economia britanică 27 de miliarde de lire anual, respectiv jumătate din factură sistemului de sănătate, a arătat Osborne.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0299 secunde