Televizorul ne scurtează viața

345
Televizorul ne scurtează viața - 565535a99bc58e7f368760b6501461e6.jpg
Prea multe programe TV pot dăuna sănătății. Potrivit unui nou studiu, ar putea să scurteze și viața noastră cu câțiva ani. Cu cât petreci mai mult timp în fața televizorului, cu atât crește riscul să mori la o vârstă mai mică, mai ales din cauza unor boli de inimă.
În cadrul studiului au fost urmăriți 8.800 de adulți care nu aveau probleme cardiace. Față de cei care urmăreau mai puțin de două ore de TV în fiecare zi, oamenii care petreceau minimum patru ore, aveau aproape 80% șanse să moară de o boală cardiacă și 46% șanse să moară din alte cauze. 284 de persoane au decedat în timpul studiului.
Fiecare oră petrecută în fața TV-ului crește riscul decesului de o boală cardiacă cu 18% și riscul general de deces cu 11%, potrivit studiului publicat pe site-ul Circulation, jurnalul American Heart Association.
Procentele au fost aceleași chiar dacă s-a luat în considerare nivelul educației și starea generală a sănătății, vârsta, faptul că erau fumători sau nu, colesterolul și tensiunea arterială.
"Televizorul nu este letal în sine. Problema adevărată apare din cauza poziției implicite pentru urmărirea programelor TV", a declarat autorul cercetării, David Dunstan, șeful laboratorului "Baker IDI Heart and Diabetes Institute", un centru de cercetări din Victoria, Australia. "Urmărirea îndelungată a programelor TV implică poziția de șezut, ceea ce invariabil duce la absența mișcărilor musculare", a adăugat Dunstan. Dacă mușchii stau foarte mult inactivi, metabolismul corect este întrerupt.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 09 Ianuarie 2010
Stire din Sănătate : Metode moderne de administrare a insulinei
Pagina a fost generata in 1.9864 secunde