Terapeuții ABA din Constanța "fură" secretele americanilor

503
Terapeuții ABA din Constanța
În perioada 1 - 14 aprilie, Cristina Gemănaru, coordonatorul Centrului Psihologic "Marea Neagră", unde sunt tratați copiii depistați cu autism, participă la un schimb de experiență la Universitatea North Texas, din SUA.
Cu această ocazie, specialistul vizitează și centrele Child Study Center in Ft Worth, Behavioral Innovations, Easter Seals Foundation și State Suported Living Center, destinate copiilor cu tulburări de comportament și dezvoltare. Psihologul va urmări cum se desfășoară terapia comportamentală (terapie ABA) și, totodată, va prezenta cum sunt tratați copiii în centrul constănțean.
"Schimbul de experiență în SUA are ca teme de discuție aspectele de detaliu ale terapiei, problemele reale cu care se confruntă părinții. De cele mai multe ori, integrarea copilului cu tulburare din spectrul autism în colectivitate scoate la supra-față deficiențele acestora: comportamentul și gândirea stereotipă, limbajul ecolalic ori neacceptarea elementelor de noutate. Vizita urmărește și modul de funcționare al centrelor, pentru a putea fi pusă în practică strategia de organizare și în cadrul Centrului Marea Neagră", ne-a declarat Cristina Gemănaru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 01 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Medicii dau bir cu fugiții
Pagina a fost generata in 3.1957 secunde